lördag, maj 29, 2010

Följetongsroman...

Ska just påbörja läsningen av Livet på Scotland Street 44. Det är en följetongsroman som Alexander McCall Smith skrev samtidigt som avsnitten publicerades i tidningen. På liknande sätt som Dickens gjorde på sin tid.
Det finns något lockande att skriva på det sättet där möjligheten finns att få läsarreaktioner parallellt med skrivandet och varje avsnitt är en asvlutad del, men som samtidigt pekar framåt. Det är antagligen väldigt svårt, men det lockar en del i alla fall. Jag har för tillfället ingen motivation för något av de projekt jag jobbar med. Jag behöver något som känns spännande igen...

2 kommentarer:

Ahrvid Engholm sa...

Vill gärna tipsa om detta:

Fantastiknovelltävlingen 2010

För elfte året i rad utlyser skrivargruppen SKRIVA, i samarbete med föreningen Novellmästarna, Fantastiknovelltävlingen. Reglerna är enkla:

1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 1 sept till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik "tävlingsbidrag".
2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. Man får skicka flera bidrag. Rekommenderad maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.
3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.
4. Förstapris 500 kr. Andrapris 300 kr. Tredjepris 200 kr. Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden.

SKRIVA är troligen den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) På SKRIVA diskuteras skrivande, fantastik, litteratur och kultur, man kan posta och kommentera noveller, eller tjattra med skrivintresserade. Novellmästarna är en ideell förening med syfte att främja novellkonsten.

Ponnymamman sa...

Då kanske jag ska skriva färdigt science fiction novellen jag påbörjat... ;-)