onsdag, juli 24, 2013

Tyck till om baksidestexten till Förlora för att vinna!

Nu börjar det närma sig med stormsteg (även om det är några månader kvar innan du kan lägga vantarna på en bok...   ;-) ). Jag måste börja fundera på allvar kring baksidestexten. Du har ju fått se ett utkast innan, men det är lite omskrivet utifrån kommentarer och jag har också lagt till programförklaring av boken baserat på slutläsarens kommentar. Nu vill jag ha din hjälp! :-)


Sophie är forskare, men har aldrig lyckats förstå människorna runt henne. Ändå blir hon skickad till planeten Vailao som diplomat - ett uppdrag som hon inte har några förutsättningar att klara av. Efter sex månader är hon frustrerad över att samtalen inte ger något. Hon dras in i den konflikt som härjar på planeten, samtidigt som hon försöker hantera de missförstånd som uppstår. Till sist måste Sophie välja. Ett val som inte bara förändrar hennes liv utan kommer att påverka hela planeten.

Förlora för att vinna är ett rymdäventyr i Bilbos anda.


Vad tycker du om förslaget? Lockar det till läsning? Vilka förändringar skulle du vilja se? Är det ett vettigt upplägg?

9 kommentarer:

Tanja Dianova sa...

Vilket ämne förskar hon i?

Eva Holmquist sa...

Hej Tanja!
Kul att höra från dig och grattis till din son! :-)
Sophie är astrobiolog, d.v.s. hon forskar kring liv i universum.
Kram Eva

P-G Wikström sa...

Mitt förslag:
Sophie blir hon skickad till en konflikt på planeten Vailao för att medla - ett uppdrag som hon inte har några förutsättningar att klara av. Med tiden dras hon allt längre in i konflikten, samtidigt som hon försöker hantera de missförstånd som uppstår. Till sist måste Sophie välja. Ett val som inte bara förändrar hennes liv utan kommer att påverka hela planeten.

Eva Holmquist sa...

Tack för ditt förslag P-G! :-)

Anonym sa...

Hej!
Jag gillar inte första meningen, förstår inte kopplingen mellan Sophies yrke och att hon har svårt att förstå människor. Min egen erfarenhet av forskare gör att jag tycker det är naturligt, så då tror jag att hon forskar inom något där hon borde kunna förstå människor, men det gjorde hon ju inte heller. Tror att det är "men" efter kommatecknet som stör mig.

Gillar P-G's förslag (där jag antar att tredje ordet "hon" ska bort).

// Madde

Eva Holmquist sa...

Hej!
Då kanske de två första meningarna borde bytas ut till:
Sophie blir skickad till planeten Vailao som diplomat - ett uppdrag som hon inte har några förutsättningar att klara av.
Vad tror ni om det?
Kram

Sandra Petojevic sa...

Det här är mitt förslag på en baksidestext som skulle locka mig att läsa boken:

Astrobiologen Sophie blir skickad till planeten Vailao som diplomat - ett uppdrag som är nästintill omöjligt, eftersom hon inte är speciellt sällskaplig av sig. Med tiden dras hon allt längre in i den konflikt som härjar på planeten, samtidigt som hon försöker hantera de missförstånd som uppstår. Till sist måste Sophie välja och det blir ett val som inte bara förändrar hennes liv, det kommer även att påverka framtiden för hela planeten.

Förlora för att vinna är ett rymdäventyr i Bilbos anda.

Sandra Petojevic sa...

Det är nämligen så att meningen "har aldrig lyckats förstå människorna runt henne" gör romanfiguren Sophie osympatisk i mina ögon och det är ju synd, eftersom böcker med kulturkrockar brukar locka mig.
Dessutom känns baksidestexten i original lite knöligt formulerad, men dess slutkläm "Förlora för att vinna är ett rymdäventyr i Bilbos anda" är klockren för att locka dem som annars bara läser fantasy att även läsa en SF-bok! Glöm bara inte att kursivera titeln "Förlora för att vinna" när det blir dags!
Soliga sommarhälsningar Sandra

Eva Holmquist sa...

Tack Sandra för din input! :-)
Kram Eva