lördag, juni 02, 2012

Missa inte De två odjuren!

De två odjuren är en fantasy som utspelar sig i Sverige på trettiotalet och gillar du fantasy med starka karaktärer så får du inte missa den. Karaktärerna är väldigt väl gestaltade och efter första delen (boken är uppdelad i sex delar) så tar berättelsen fart på ett sätt som gör att jag läser ut den på kort tid.

Gestaltningen och karaktärerna är är väldigt starka. De viktigaste är beskrivna på ett sätt som gör att du förstår hur de blivit som de blivit och att de agerar som de gör. Mina favoritpersoner är kvinnorna i berättelsen. Det är dem jag mest identifierar mig med och ärligt talat dem jag röstar på. Det innebär inte att Edwin och de andra männen är dåligt beskrivna. Tvärtom. Edwin är helt trovärdig och väldigt bra gestaltad även om jag personligen skulle vilja ge honom en spark i baken emellanåt... ;-)

Den första delen är väl lång och för långsam i tempot för min sak. Jag hade gärna sett att den var kortare så att jag snabbare kom in i berättelsens verkliga kärna (fr.o.m. del 2). I slutet av den delen var jag rejält frustrerad på Edwin och ville säga till honom: "Ja, ja, jag förstår att du har det jobbigt. Ryck upp dig människa. Hela världen kretsar inte kring dig." Som sagt gör en riktigt bra gestaltning att Edwin känns som en riktig person som du kan bli irriterad på.

Edwin finns även med i Elins första bok Eldfloder, men du behöver inte läsa den för att läsa De två odjuren. Den bakgrundsfakta du kan behöva får du utportionerat i lagom stora doser så böckerna kan läsas helt fristående även om jag personligen absolut vill läsa både Eldfloder och Sår. Först blir det nog Sår för där finns två av mina favoritkaraktärer med... :-)

Kort sagt bör du definitivt inte missa De två odjuren!

Förlagets blogg

Boken på bokus och adlibris.

Knuffrecension

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow, tack!