måndag, september 23, 2013

Research på lunchen

På lunchen idag passade jag på att få en bättre känsla för platserna i steampunknovellen. Rådhuset fanns redan när min berättelse utspelar sig, men var då ett läroverk. Vet du förresten om det är möjligt att få komma in och se hur där ser ut?
En del kommer utspelas exakt på den här platsen, vilket är praktiskt med tanke på hur nära jobbet det är... ;-)

Jag passade också på att lämna en tung hög med böcker om Jönköping på artonhundratalet och fotoböcker med bilder från den tiden. Samtidigt lånade jag också nya böcker. Bland annat en hög med böcker modet på 1800-talet. Ska bli spännande att dyka ner i.

Annars har jag just insett att maxlängden var 30000 tecken inkl blanksteg och inte 30000 ord som jag hade tolkat det... ;-)

3 kommentarer:

Astrid Ahlberg sa...

Imponerad av att du orkar researcha så mycket för en novell. Själv är jag alldeles för lat...

Eva Holmquist sa...

Det hänger nog samman med att jag känner mig så osäker ang att skriva alternativhistoria. I vanliga fall gör jag inte så mycket research för en novell. Jag tänker som så att världen jag bygger upp kan användas för ett längre arbete sen...

Astrid Ahlberg sa...

Ja det låter ju verkligen klokt! Jag har en favoritvärld jag byggt mej som jag gärna återvänder till, men det är en sorts skog. Helt eget. Kan ju hänga ihop med vad man gör till vardags, dvs yrke. Om man är van vid research.