lördag, september 21, 2013

Sprid dina recensioner!

Vi är många som skriver recensioner på våra bloggar, vilket gör det lättare att som läsare få reda på vilka böcker som jag troligen kommer att gilla. Vissa av dessa recensioner är ibland svåra att hitta så jag tänkte skriva om lite olika sätt att sprida recensioner så att fler kan hitta dem.

Det första du bör göra om du skrivit en recension i ett inlägg är att tagga inlägget med recension, boktips och bokens namn. Det gör du med hjälp av de etiketter du kan sätta på ditt inlägg. På det sättet så kan dina läsare lätt söka upp samtliga recensioner på din blogg och de kan lätt hitta det inlägg som handlar om den bok de är intresserade av.

Det andra du bör göra är att lägga in länkar till var läsaren kan hitta boken. Se till att få med länk till bokus, adlibris och knuff. Om du sedan pingar ditt inlägg så kommer din recension upp på bokens sida. Länken till knuff ska vara www.knuff.se/isbn/<bokens ISBN-nummer>.

Det tredje du bör göra är att pinga din blogg. Det kan du göra på ett antal olika sätt. En av de viktigaste är att göra det med Twingly, eftersom både adlibris och bokus länkar till recensioner som pingats med Twingly (om länken till boksidan finns med i inlägget). För att pinga Twingly så går du till Twinglys sida , skriver in webbadressen till din blogg och trycker Ping. På knuffs sida kommer den upp om du pingar på Nyligen. Hur du gör kan du läsa på nyligens pingsida.

Ett annat bra sätt att sprida recensionen är genom att lägga upp den på boktipset. Flera sidor lägger automatiskt upp recensioner därifrån, t.ex. gör vissa bibliotek det.

Så det var lite tips om hur du kan sprida dina recensioner. Har du fler tips?

2 kommentarer:

Astrid Ahlberg sa...

Tack snälla du för dessa tips! Jag ber min dotter om hjälp, hon är min IT-supporter :)

Eva Holmquist sa...

Ingen orsak... :-)
Vi får försöka sprida tips med det vi lyckats lära oss... :-)