måndag, januari 26, 2015

Att jobba med illustrationerna till Attentaten i Gallus - Gästbloggare Ulrika Balla


Till Attentaten i Gallus arbetade jag med illustratören Ulrika Balla som gjorde både omslag, karta och illustrationer inne i boken. Jag bad henne att berätta lite om arbetet.

Jag kom i kontakt med Eva genom hennes annons på facebook, då hon behövde en illustratör till sin nya bok ”Attentaten i Gallus”. Då boken riktade sig till ungdomar passade det bra med min stil av bilder, manga inspirerat, och så började jag jobba. Till att börja med fick jag läsa igenom den ofärdiga boken och samtidigt så skissade jag på karaktärerna. Att rita en karaktär utifrån en text var nytt för mig och kontakten mellan mig och Eva var viktig för att båda skulle bli nöjda med resultaten. Fidesko och Lanka var svårast men också roligast att göra för att det var en helt unik varelse.

Att göra omslaget till Attentaten i Gallus har varit roligt och jag har lärt mig mycket under processen. Det bästa med att jobba med Eva Holmquist är att vi ofta hade samma tankar om hur upplägget skulle se bäst ut och det gick riktigt smidigt utan att det blev konflikter. Jag ser fram emot att fortsätta med andra illustrationer!
//Ulrika Balla

2 kommentarer:

Håkan Wester sa...

Hej Ulrika!

Har du nått tips om hur man gör för att lära sig rita manga?

ballamanga sa...

Hej!

Min första lär dig teckna manga bok heter "så tecknar du mer manga" och gav mig ett bra hum om vad manga är för något.

Däremot tycker jag att det är lättare att rita av mangaserier som man tycker är bra. Jag försökte härma främst serierna "tokyo mew mew", "dramacon" och "skip beat" eftersom jag älskar den tecknarstilen. Allteftersom man blandar olika tecknarstilar brukar man hitta sin egna mangastil.

hälsningar Ulrika