söndag, juli 08, 2007

När det undermedvetna löser problemen

Det är fantastiskt när ens undermedvetna löser ens problem. Jag upptäckte i samband med struktureringen att huvudpersonen borde råka ut för något under en viss dag för att motivera honom att fortsätta på den nya vägen istället för att återgå till det gamla igen, men kunde inte för mitt liv komma på vad som skulle hända. Jag kunde inte lösa det då, men funderade på problemet ett antal gånger under dagen utan att var närmare en lösning. Kvällen gick sedan åt för att sortera i dotterns rum för att hon skulle kunna flytta in i nya rummet och därför hade jag ingen tid att skriva. När jag sedan väl gick och la mig hade jag plötsligt utan något medvetet funderande scenen klar i huvudet. Fantastiskt!

6 kommentarer:

Cornelias Country Corner sa...

Har nya idéer runt My, men kommer inte igång riktigt...trög.

Ponnymamman sa...

Ibland är det trögt...
Har du skrivit något?
Vi kanske ska testa efter semestrarna att ha en skrivdejt. Det är något som jag läste om i Julia Camerons bok. Man bestämmer helt enkelt att träffas någonstans t.ex. ett café och skriva tillsammans. vad tror du om det?
/Eva

Författarcoachen sa...

Hej Eva!
Om du bor i Göteborg kan du sitta på Kafé Husaren med oss på mångdagarna fr o m andra veckan i augusti, kl 18-20.
Bor du inte i Göteborg rekommenderar jag verkligen att träffa andra skrivare, man får världens skjuts at skriva när man sitter så där i grupp!

Johanna

Ponnymamman sa...

Hej Johanna!
Tyvärr bor jag inte längre i Göteborg (är dock född och uppvuxen där). Ska se om jag inte kan få med cornelias country corner och sitta och skriva (hon bor i närheten). Annars har jag (Jippi!) blivit antagen till en kurs i skapande svenska så jag hoppas på att få lite extrapusch den vägen.

Eva

Cornelias Country Corner sa...

Grattis Eva! Var det den kursen vi tittade på?

Ponnymamman sa...

Ja, det var det...
Den krävde arbetsprov så jag är jätteglad över att jag kom in...