onsdag, maj 20, 2009

Villkor för novelltävlingar

Det gäller att se upp när det gäller villkoren i novelltävlingar tydligen!
Hade funderingar på att skicka in till Centurias Novelltävling. Som tur var läste jag villkoren innan. Om man läser vad som gäller för rättigheterna:
3.Iom att beslut om publicering har fattats så övergår de fullständiga rättigheterna till materialet till Centuria, vilket inkluderar bla men inte uteslutande: -All upphovsrätt samt publiceringsrättigheter -Rätt att redigera materialet samt att ta bort eller lägga till delar-Alla rättigheter till persongalleriernaDessa rättigheter upphör efter 10 år om materialet inte dessförinnan har publicerats. Om materialet publiceras tillfaller alla rättigheter Centuria utan övre tidsbegränsning.
3.1 Ovanstående punkt gäller även fram till dess att insändaren skriftligen har blivit informerad om att Centuria har valt att inte publicera materialet. Dock som längst 2 år efter att materialet har mottagits av Centuria

Man ger dem alltså alla rättigheter även om de inte vill publicera det! Dessutom har de rättigheterna till persongalleriet! Det är ju absurt! Frågan är om det ens är lagligt?

1 kommentar:

Momo sa...

Oj. Galet! Att ställa upp på sådana villkor känns som konstnärligt självmord. Fast jag är också tveksam på om de har rättigheterna till detdär.

(Fst jag vill minnas att Facebook har liknande villkor. Allting man laddar upp tillfaller dem att göra vad de vill med. Det är skrämmande, verkligen..)