söndag, januari 09, 2011

Intervju med Desirée Fredlund

Hej Desirée!
Du är en populär bloggare som skriver om lusten att skriva och om kampen att bli utgiven på bloggen My Myself and I (http://desireefredlund.blogspot.com/). Vi är många som följt dina äventyr när du skrivit om My och försökt få henne utgiven. Om bara någon månad kommer du att få en bok utgiven och det är inte My. Kan du berätta lite om boken för oss?


Gärna! Jag och 200 reklamblad om mig själv och My röjde runt på Bokmässan i höstas. Ingen gick säker. Jan Guillou grymtade och Malou von Sivers log vackert. Ett förlag uppmärksammade min kamp för att bli upptäckt och bad mig skriva en bok om det. Det är en inspirationsbok för dig med drömmar … Speciellt för dig som drömmer om att bli författare. Har du ångestladdade dikter i skrivbordslådan från tiden då allt gick i svart? Älskar du att skriva? Då är du inte ensam... I min bok kan ni läsa om hur jag försöker nå mina drömmar - och hur du kan nå dina.

Fantastiskt! :-) Du kan verkligen det där med marknadsföring. Hur har du tänkt marknadsföra boken när den väl kommit ut? Dina tankar kring ämnet kan vara till nytta för andra författare... :-)

Jag har ingen erfarenhet av marknadsföring. Men, min blogg är ett sätt att visa mig. Facebook. Kapitel1, skrivsidan där jag brukar hänga. Kontakta lokala bokhandlare. Det gäller att synas tror jag. Syns du inte, finns du inte. Är boken sen bra så sprids det. Ungefär som "Hundraåringen som ...." Piratförlaget hade minimal marknadsföring. Men uj vad den sålt! Så - det gäller att ha en bra story. Svårare än så är det inte!

Synas så mycket som möjligt med andra ord.
Jag vet att inspirationsboken som kommer ut nu inte är det enda projektet du håller på med. My hoppas jag att du inte släpper för det är en härlig bok och så vet jag att du håller på att skriva en ny bok. Kan du berätta lite om den?


Min nya roman handlar, precis som My, om en annorlunda kvinna, Christel. Men där slutar likheten. Väldigt lite My i henne, kan jag säga, då hon är en lönnmörderska och en smula udda personlighet. Hon
”föddes” i en novelltävling http://www.duodito.se/Mitt_liv-ebok.pdf. Dessutom var det min första novellvinst! Jag har färdig handlingen i stora drag och försöker skriva lite varje kväll.

Som de flesta andra författare kämpar jag för att få tiden att skriva. Du har ett heltidsjobb, är aktiv bloggare och har dessutom en mängd djur därhemma. Hur lyckas du få tid för att skriva? Har du några tips?

Vissa tränar, läser, spelar piano eller går på kurs. Jag skriver. Jag ser ingen skillnad i det. Mitt jobb, värmepannan och djuren prioriteras. För att spara tid gör jag storkok så jag ska slippa laga för mycket mat i veckorna. Tv går oftast bort. Bloggar gör jag ibland på lunchen/fika. Och på helgerna då jag skriver flera inlägg och tidsstyr publiceringen. När jag kör bil eller är ute och går med hunden funderar jag ut vad jag ska skriva. Ibland vaknar jag på natten med en strålande idé. För att inte glömma den så skriver jag ner min idé i ett block som jag har vid sängen. För några mornar sedan läste jag: ”Ove flyttar in i klänningen hon mördat i.” Igen aning vad jag menade!

Kan bli en spännande novell annars. ;-)
Tack för att du tog dig tiden att svara på mina frågor. Jag är övertygad om att jag inte är den enda som är nyfiken. Jag har bara en sista fråga.
När kommer inspirationsboken ut och var kan jag få tag på den?


Min bok kommer att säljas hos alla webbokhandlar som har avtal med bokrondellen, som tex jättarna Bokus, Adlibris och Bokia. Utvalda fysiska bokhandlar. Från förlagets webbshop och signerade ex kan man köpa från mig!

Lägg undan ett signerat ex till mig så är du snäll… :-)
Tack för intervjun!
Jag hoppas att jag får återkomma när boken kommit ut och höra om dina erfarenheter.
Lycka till med din bok!

4 kommentarer:

razaha sa...

Som författare MÅSTE man marknadsföra sig själv. Kolla bara på Läckberg...hon är med typ överallt...

Anonym sa...

Bra intervju och sant att man måste synas. När x antal böcker har sålts säljs fler pga av detta. En dominoeffekt som jag själv har fått se på nära håll
Ronnie

Hilde sa...

Härlig intervju. Hittade dig inne på 1av3.se
Ska följa din blogg nu. Book on, som vi bokälskare säger!

Ponnymamman sa...

Tack för all positiv respons! :-)
Det kommer fler intervjuer framöver...