tisdag, januari 11, 2011

Tolkning av naturens lagar och intervjuer

Jag har fått mycket positiv respons på min intervju med Desirée. Tack alla! :-)
Planen är att lite då och då lägga ut intervjuer med författare, förläggare och andra som sysslar med böcker och skrivande. Så håll utkik om du gillar det... :-)

Har skickat in en novell till nutidsnovellen i januari (deadline först 15 januari så ni har tid om ni inte hunnit ännu...). Temat var naturens lagar och det var verkligen temat för min novell... ;-)
De beskriver naturalismen så här:
Naturalismen: I naturalismen gjorde man objektiva, detaljerade iakttagelser av olika delar av samhällslivet och väjde inte för verklighetens obehagliga sidor. Den hjälplösa människan var underkastad naturens krafter och opåverkbara lagar och styrdes helt och hållet av ärftliga och miljömässiga faktorer.

Älskade Guy de Maupassant på gymnasiet (och ja, det är ganska länge sedan... ;-) ) och läste allt jag kunde komma över, vilket blev rätt mycket eftersom skolbiblioteket hade en omfattande samling. Blev tyvärr lite mätt på hoom och har inte läst honom sedan dess. Gillade Zola och de andra naturalisterna också. Skulle vara kul att läsa om någon av böckerna och se vad jag tycker nu...
Novellen jag skickade inhandlar just om hur vi är underkastade naturens lagar. Det ska bli spännande att se vad juryn tycker om den... :-)

3 kommentarer:

Madde-mamman sa...

Va, omfattande samling Guy de Maupassant på gymnasiernas skolbiblioteket? Har vi verkligen gått på samma skolor, samtidigt???? Och så länge sedan var det väl ändå inte...eller...
;-)

My Myself and I sa...

Ska bli spännande att läsa dina intervjuer!

Ponnymamman sa...

Polhem hade konstigt nog en omfattande samling även om jag misstänker att jag var den enda som läste något mer än den obligatoriska boken... ;-)
Det är klart att det var igår vi gick på gymnasiet. Fattar inte att jag kunde få det så fel... ;-)