tisdag, september 06, 2011

Konflikter i Kedjor

Mitt förra inlägg fick mig att fundera på ett av mina manus Kedjor känns bara när du rör dig som är en berättelse som innehåller många konflikter. Jag tänkte använda dem för att ge exempel på konflikter i en berättelse. Det kommer inte vara samtliga. Som sagt var är det en konfliktfylld berättelse... ;-)

Pellas vill veta hur allting fungerar och hänger ihop. Han är på sätt och vis ute efter en vetenskaplig sanning om världen. Samhället han lever i är däremot mer intresserad av att bekräfta "tron" inom samhället. För att detta ska bli mer handfast exemplifieras den inställningen av rådgivaren.

Mela vill kunna välja själv vad hon ska göra. Hon är inte nöjd med att göra vad andra säger åt henne och "hoppas" på att en man vill bilda familj med henne. Det strider också mot samhällets värderingar. I detta fall framförallt exemplifierat av Vala som är gruppledare för gruppen där Mela arbetar.

Lola vill gifta sig med Pellas (vilket han också vill), medans hennes far rådgivaren vill att hon gifter sig med en "bättre" man. Lola vill också göra som alla förväntar sig, vilket direkt strider mot hennes vilja att gifta sig med Pellas. Det är med andra ord en intern konflikt.

Ja, det här var några av de konflikter som finns i den berättelsen. Vilka konflikter har du i din berättelse?

Inga kommentarer: