fredag, december 30, 2011

Recension: Lyckas med bokutgivning - en användbar bok

Har de senaste dagarna läst Lyckas med bokutgivning. Beskrivning av boken:
I ”Lyckas med bokutgivning” delar Sölve Dahlgren, Lars Rambe och Ann Ljungberg med sig av sina erfarenheter från framgångsrik egenutgivning och marknadsföring av böcker.

Den är väl värd att läsa. Framförallt om du funderar på att ge ut själv, men även om du blir utgiven på ett förlag. Den är informativ och täcker de flesta områden som du behöver känna till, t.ex. redigering, layout, ISBN-nummer och marknadsföring. Lånade boken från en väninnan, men det blir nog att jag köper den för att kunna ha den som uppslagsverk. Kort sagt en användbar bok.

Det som är svagheten hos boken är utseendet. Jag avstod länge från att läsa den (och lånade den slutligen istället för att köpa den) på grund av omslaget. Det locka inte mig att läsa boken. Layouten på inlagan är jag inte heller förtjust i. Som tur var vinner innehållet över utseendet när jag väl läste den. Som sagt var rekommenderar jag boken trots utseendet pga att den är så informativ och användbar. Så om du kommer att ge ut en bok (eller funderar på det) antingen själv eller genom ett förlag så ta och läs boken. Det kommer du att ha nytta av.

Ann Ljungbergs blogg

Boken på bokus

Lyckas med bokutgivning på facebook

Knuff recension

2 kommentarer:

My Myself and I sa...

Nu blev jag sugen på att läsa den igen! Ska vi luncha nästa vecka?

BielkevonSydow sa...

hej ann,
sugen på att recensera Ingmar Bergman kände aldrig skuld av Bielke von Sydow? okt 2011, BIMA-förlag

finns att tillgå på de flesta bibliotek, näthandel eller bokhandel.
check this out http://parbloggar.blogspot.com

eller kontakta mig så kan du få ett rec ex.
mvh författaren