lördag, januari 28, 2012

Läser du e-böcker?

Det är flera böcker nu som enbart ges ut som e-böcker och när jag var på biblioteket var det flera böcker som de enbart tagit in som e-böcker. Jag har inte själv kommit igång med att läsa e-böcker. Främst därför att jag tycker att det är ansträngande för ögonen att läsa direkt från dataskärmen och jag har ingen Ipad, Kindle eller liknande som jag kan använda för att läsa.

Funderar på hur stor marknaden fär e-böcker är och om det börjar bli vanligt att läsa e-böcker. Eller om det är ett fåtal som läser mycket.

Läser du e-böcker regelbundet? Vad tycker du om e-böcker?

4 kommentarer:

Myra Windahl sa...

Hej, Nej jag läser inte e-böcker. Främst för att jag älskar att fysiskt hålla i en bok. Ju tyngre dessto bättre. Blev lite besviken när jag fick ett praktexemplar av sagan om ringen triologin på superfint tunnt papper just för att den inte var tung nog.

Fast jag inser att det rent praktiskt är oslagbart speciellt om man ska resa bort och har begränsat med bagagevikt. Jag tror personligen att det finns plats för både pappersböcker och e-böcker, men kanske försvinner pocket-böckerna med tiden?

Madde-mamman sa...

Jag tror att e-böcker är ett bra komplement, däremot saknar jag själv en bra läsare för dem, så just nu är det inte aktuellt för mig.

Eva Holmquist sa...

Saknar också en bra läsare för dem och gillar verkligen själva känslan i en fysisk bok, men för bokhyllorna vore det bra... ;-)
Pocketböcker tror jag stannar kvar för de är så perfekta på stranden. Där vill jag inte ha en tung bok och eboksläsare är nog inte att tänka...

minandrabloggarentidsmaskin sa...

Jag läser gärna e-böcker nuförtiden eftersom det är behändigt (och gratis om man lånar på e-lib). Kommer sällan iväg till bibliotek för tillfället och köper jag böcker är det oftast säkra kort, om man inte handlar på antikvariat.

Inget slår en inbunden bok i min mening, men e-boken är ett toppenformat när man vill ta tillvara på varje liten läsminut som kan dyka upp, och man kan ju även komma åt litteratur som man kanske inte hade läst annars. Särskilt en del svensk fantastik som bara ges ut i e-boksformat.

Tycker det fungerar dugligt att läsa på I-phone, men det får inte bli för långa stunder... då vill jag helst ha en fysisk bok i händerna. :)