lördag, april 21, 2012

Egenutgivarna - en ny intresseorganisation

Jag är med i en intresseorganisation som heter Egenutgivarna.

Beskrivning från hemsidan:
Egenutgivarna är en intresseorganisation för alla som skriver och ger ut böcker i Sverige. Egenutgivarnas syfte är att verka för spridning av medlemmarnas titlar. Egenutgivarna ska också sprida information om att ge ut böcker och vara ett forum där medlemmar kan dela med sig till varandra av sina erfarenheter av bokutgivning.
Genom att stötta och inspirera varandra att fullfölja sina drömmar att ge ut sina böcker arbetar Egenutgivarna med att bredda bokmarknaden. Detta är något som läsarna vinner på.

Genom att gå samman på det här sättet är det flera saker som vi kan göra som är svårt som enskild författare och litet förlag. Några exempel:
  • Bokkatalog till bokhandlarnas inköpare - Om inköparna skulle ha kontakt med alla författare individuellt blir det inte kostnadseffektivt för dem. De vill hellre ha kontakt med någon som har många böcker i sin katalog. Om du då bara ger ut två böcker per år hinner de inte träffa dig. Genom att samarbeta och ta fram en gemensam katalog blir det en större mängd nytillkomna böcker som inköparna kan ta ställning till.
  • Bokmässa - En monter på bokmässan är dyr och det finns inte hur många som helst. Det kan därför vara svårt för enskilda författare / små förlag att ha råd och få plats med en egen monter. Genom att samarbeta kan vi hyra en monter gemensamt och dela på kostnaderna. På det sättet har vi möjlighet att delta i bokmässan.
Det här vara bra två exempel på vad en intresseorganisation som Egenutgivarna kan göra. Vid Bokeris nätverksträff för egenutgivare (där jag ska delta... ;-) ) kommer Desirée att berätta om föreningen.

Har du hört talas om Egenutgivarna innan? Vad tycker du om idén att samarbeta på det här sättet?

4 kommentarer:

Karina författar sa...

...för att inte tala om alla nya vänner man får! Har inte följt din blogg förut, men det ska jag börja göra nu!

Karina

Eva Holmquist sa...

Ja, det är definitivt ett plus! :-)
Har du någon blogg som jag kan kolla in?

Karina författar sa...

Här finns jag:
www.karinaforfattar.blogspot.com

Kristina Svensson sa...

Mycket trevligt inlägg Eva!