torsdag, maj 10, 2012

Förslag på titel?

En av de böcker som "bara" har slutredigeringen kvar innan jag skulle kunna börja med korrekturläsning, layout och allt annat inför en utgivning är en urban fantasy. Så fort jag slutfört första draften av del 2 av Diligentia ska jag sätta igång med den. Jag är dock inne på att inte behålla mitt arbetsnamn på den så då måste jag hitta en ny titel som är lockande och passar för boken. Problemet är bara att mitt huvud för tillfället står still.

Kort beskrivning av boken:

Lewis är helt övertygad om att han är den ende magikern i hela världen i en tid då all magi straffas med döden. Det enda han orkar bekymra sig om är att dölja vem han är för att inte råka värre ut än han redan gjort. En dag då han förvirrar sig från sina vanliga vägar förändras allt. Han hittar inte bara andra magiker utan även vänner. Innan Lewis hinner hämta andan upptäcker han att mr Falcon är på jakt efter den slutliga lösningen för att förgöra alla magiker och han kastas in i en virvel av händelser för att inte bara rädda sitt liv utan också kunna behålla de enda vänner han någonsin haft.

Har du några idéer på titlar som skulle passa? Alla förslag mottages tacksamt.   :-)

9 kommentarer:

undrentide sa...

Mycket svårt utan att ha läst boken. Finns det någon symbol, något som återkommer ofta i boken och som har betydelse för Lewis? Vad heter gruppen han träffar?

Anna sa...

"Falcon Quest"! Förlåt, kunde inte låta bli. Kanske något som anspelar på händelsen som ändrar allt?

Eva Holmquist sa...

Förstår det... :-)
En återkommande sak är naturligtvis den slutliga lösningen som mr Falcon är på jakt efter för att förgöra alla magiker. Av den anledningen har arbetstiteln länge varit Den slutliga lösningen. Det känns däremot inte klockrent som namn så det är därför jag försöker hitta en ny...

Det är ingen grupp som han träffar utan de blir snarare en grupp med vänner. Mao har de inget namn som går att använda. De brukar träffas i en bokhandel hos en äldre bokhandlare. Det finns ett antal platser som har betydelse, men det känns inte klockrent tt ha en plats som titel. det förekommer också en orange katt som har betydelse, men samma sak där. Känns inte klockrent som titel.

Att han har magiska krafter är något som är viktigt i boken och inte enbart positivt för Lewis. I början ser han det som en nackdel. Bokens tema handlar om att få höra till. Att hitta ett sammanhang där du passar in. Lewis vill därför gärna vara "normal".

Kanske kan jag använda en replik från boken?
Hmmm, som sagt inte lätt.

undrentide sa...

Vore coolt om boken hette "Normal?"

Eva Holmquist sa...

Ingen dum idé :-)
Ska suga på den lite så får vi se, men den känns rätt bra...
Tack för hjälpen!

Helena Milton sa...

Ett förslag från mig är "Dödlig magi".
Jag ska fundera mer och kommer jag på fler förslag hör jag av mig. Måste bara tillägga att handlingen är helt i min smak trots att jag normalt inte brukar vara ett fan av fantasy. Jag börjar dock så sakta revidera denna min uppfattning efter ett par fantasyböcker som verkligen intresserat mig. Den här hinner inte ut och vara med på bokmässan, eller? Jag HOPPAS det! Vill ha!
Have a nice week-end.

Eva Holmquist sa...

Tyvärr lär den inte vara klar till bokmässan...
Du får nöja dig med Kedjor så länge... ;-)
Målet är att ha antingen del 2 i Diligentia serien eller den här boken färdig till jul. Vi får se vilken det blir.

Pia sa...

Falcons jakt
Den siste magikern
Lewis flykt
Den oranga katten
Hemligt möte

Eva Holmquist sa...

Tack för förslagen Pia! :-)