fredag, maj 04, 2012

Personer i Kedjor känns bara när du rör dig

För er som är nyfikna på karaktärerna i Kedjor känns bara när du rör dig tänkte jag berätta kortfattat om några av dem:
  • Lola är dotter till rådgivaren (Lantos) och en av lärarna (Lea). Hon har två äldre syskon (Lallas och Lula). Hon är kär i Pellas, men har inte vågat berätta det för sin far. Hon jobbar i växtgruppen tillsammans med sin bästa väninna (Mela). Lola har alltid gjort precis det som alla förväntar sig av henne. Det är först när hennes far bestämmer att hon ska gifta dig med skrivaren (Tammas) som hon protesterar. Fram till att Lola var fem år bodde hela familjen i höga korridoren där alla ämbetsmännen bor. Lea flyttade sedan med de tre barnen därifrån och efter det träffar Lola bara sin far när han vill något.
  • Pellas föräldrar är döda sedan många år och han har heller inga syskon. Lola är hans stora kärlek och han tycker inte om att de måste smyga med sin kärlek. Han jobbar i fixargruppen och sköter därför underhållet och reparationerna som krävs. Han är nyfiken och vill veta hur saker och ting fungerar. Däremot har han dålig koll på vad andra tycker och tänker. När Lola flyttade från höga korridoren hamnade de i rummen bredvid varandra och det var på det viset de fann varandra.
  • Lantos är rådgivare på skeppet. Det innebär att han är näst högst i rang och påverkar i hög grad vad som händer och sker på skeppet. Hans far var i sin tur rådgivare före honom. Lantos tog över efter sin fars död och var då rådgivare åt den gamle kaptenen. Lantos är en man som värderar traditioner väldigt högt. Trots att han själv vill styra vem Lola gifter sig med var inte hans äktenskap arrangerat utan han blev förälskad i Lea. Deras olika syn på vad som är viktigt gjorde sedan att Lea flyttade ifrån honom. De har ändå fortsatt att träffas efter separationen.
Det här var lite kort om tre viktiga personer i boken.

Är det intressant att få reda på lite om personerna? Är du nyfiken på fler personer?

Inga kommentarer: