söndag, maj 27, 2012

Sårvård utan mediciner

Har jag varit bortrest över helgen och det har därför inte blivit så mycket bloggande. Sen när jag kom hem var internet nere så datorerna har inte riktigt varit på min sida. Jag har i alla fall haft tillfälle att sitta på balkongen och skriva. (Är inte sommaren härlig? :-) )

Det som gör det så spännande att skriva när du flödesskriver första versionen av manuset är att det dyker upp så mycket som du inte tänkt (iallafall inte medvetet). Som nu när behov av research dykt upp...

Du kanske kan hjälpa mig?
Människorna på Dligentia har inte längre tillgång till mediciner. Däremot odlar de vissa örter och det finns också mer växter ute på planeten. Hur kan de sköta om sår och andra skador? Finns det växter som de kan använda för att t.ex. döda bakterier? De har ett visst kunnande kring vilka växter som går att använda. Kan de då också hitta växter med liknande egenskaper ute på planeten?

Kan du själv något eller vet du någon som är kunnig på området?

2 kommentarer:

Madde-mamman sa...

Vitmossa användes som förbandsmaterial bl.a. under 1:a världskriget, dels på grund av sin förmåga att absorbera vatten men den är även svagt antibiotisk. (http://www.nrm.se/sv/meny/faktaomnaturen/vaxter/kryptogamer/manadenskryptogam/mossor/vitmossorfarggrannamossorpavaramyrar.1016.html)

Eva Holmquist sa...

Tack för tipset! :-)
Jag ska kolla in länken
/Eva