tisdag, maj 15, 2012

Utmaning

Jag har fått en utmaning som handlar om böcker. Det är Hanna som utmanar! En fenomenal egenutgivare som har en räv bakom örat! Jag passar på att skicka vidare till alla som känner sig manade och som inte redan svarat! Här kommer frågorna och mina svar:

1. Tre böcker i din boksamling som du gärna skulle ge bort?
Jag som har så svårt att ge bort böcker! Det skär mig i hjärtat. En som jag faktiskt har gett bort är Den amerikanska flickan som jag tyckte var väldigt tröttsam. Och måste jag välja två till (fast det ger mig en känsla av att jag måste skära bort en fot) så blir det nog Hjärtat som vapen av Björn Ranelid för den har en sån tröttsam berättarröst och Svikna löften av Margaret Pemberton för den kan jag inte tänka mig att läsa om.

2. Vilken bok har den vackraste titeln?
Nu blir jag lika tråkig som Hanna och säger Kedjor känns bara när du rör dig och det är för att den titeln står för så mycket för mig och för att den är titeln på min senaste bok... :-)

3. Vilken bokfilmatisering tycker du har varit mest lyckad?
Sagan om ringen. Trots att den måste vara hejdlös svår att filmatisera stämde den helt med min bild.

4. Vilken bokfilmatisering tycker du har varit minst lyckad?
Ojdå, det finns en hel del att välja på. Jag måste nog säga Liftarens guide till galaxen. De misslyckades helt med att få med tonen i berättelsen.

5. Läser du övervägande svenska eller utländska författare?
Mest utländska och ofta på engelska.

6. Hur många böcker läste du ungefär förra året?
Helt omöjligt att svara på. Jag läser något varje dag, men beroende på hur intressant boken är och om jag är ledig eller inte kan en bok ta allt från en dag till ett par veckor. Så om vi tar ett genomsnitt på en bok per vecka så blir det nog drygt 50 böcker. Då har jag inte räknat med mina egna... ;-)

7. Dina tre favoritförfattare?
Det varierar en hel del över tiden, men just idag skulle jag säga Naomi Novik, Gail Carriger och Jennifer Crusie.

8. Om du var tvungen att läsa in en ljudbok, vilken skulle du välja och varför?
Jag skulle välja Kedjor känns bara när du rör dig och det på grund av att det är många som vill ha den som ljudbok.

9. Vilken bok är den som du rekommenderat allra mest till andra?
Ingen aning. Det brukar hänga på vad jag läser för tillfället och sedan försöker jag alltid rekommendera en bok som jag tror just den personen ska tycka om, vilket innebär att olika personer får olika rekommendationer.

10. Om du skulle skriva en bok om din relation till böcker, vilken titel skulle den boken ha?
Jag kan tänka mig flera olika titlar, men det får nog bli Nej, den boken har jag haft en evighet
Vilket är vad min man alltid fick till svar när han upptäckte en ny bok i bokhyllan. Och om du inte visste det så kan jag tala om att en evighet är ungefär en vecka... ;-)

11. Vilken bok har fått dig att känna mest?
Det var svårt, eftersom det finns många som fått mig att både gråta och skratta. Jag väljer nog ändå en som det är många år sedan jag läste sist och har du inte läst den så gör det! Boken heter Herr Gud, det är Anna.

Jag skickar som sagt vidare till alla som känner sig manade och som inte redan svarat. Samma frågor för att det är så kul att se hur olika vi svarar på samma frågor! Eller hur lika?

1 kommentar:

Hanna sa...

Inte en enda av de tre författarna du nämnde har jag läst något av. Ska kolla upp!