torsdag, juni 07, 2012

Rymdskeppet Diligentia

För er som är nyfikna och ännu inte läsa så får ni lite bakgrundsinformation...   :-)

Människorna i Kedjor känns bara när du rör dig lever ombord rymdskeppet Diligentia. De är bara drygt 50 personer så det är en ganska liten grupp. Rymdskeppet är format som ett tefat med en gravitationsplatta längst ner som gör att de har gravitation hela resan. Boendedäcket ligger våningen ovanför och där finns samlingssalen i mitten och korridorer går ut från samlingssalen som ekrar på ett hjul. Längs de korridorerna finns rummen där de bor. Korridorer finns också längs med ytterkanten av skeppet. På våningen ovanför finns kontrollrummet.

Planen från början har varit att de ska ta sig till Alpha Centauri, landa på en av planeterna som de tror finns där och bilda en koloni. När den väl är etablerad har tanken varit att en del av dem skulle resa tillbaka till jorden medan kolonin fortsätter att växa. Av den anledningen har de valt att ta med djur och växter som de kan använda när de väl landar. På så sätt är de mindre beroende av det eventuella växt- och djurliv som kan finnas på planeten de landar på.

Skeppet är självförsörjande och helautomatiskt. Den avancerade utrustningen underhålls och lagas av medlemmarna i fixargruppen. All sådan utrustning är dold för att skyddas mot damm och slitage. De har också med sig reservdelar som kan användas vid underhållet.

En liten kort inblick kring den plats där berättelsen utspelar sig. Är du nyfiken på något annat kring boken?

2 kommentarer:

Madde-mamman sa...

Och i min värld var skeppet cigarrformat... Börjar fundera om jag verkligen läser texterna eller om jag bara ögnar och sedan fyller i resten själv efter eget tycke... kanske dags att börja _läsa_ om allt jag överhuvudtaget läst... :-D

Eva Holmquist sa...

Å andra sidan är det ju en av fördelarna när du läser att du kan bilda din egna bild av hur allt ser ut... ;-)