tisdag, augusti 28, 2012

Träning ger idéer

Jag har börjat att försöka få ordning på träningen nu när livet efter semestern börjat så jag försöker
  • Cykla till och från jobb så ofta jag kan (vilket är mer imponerande om man vet att det är 5 km med en väldigt brant uppförsbacke på vägen hem)
  • Träna på Friskis och svettis två gånger per vecka
Som alltid har det börjat bra. Tyvärr är det inte alltid så lätt att hålla i de goda vanorna när mörkret lägger sig...
I vilket fall är det väldigt bra för idéerna. Utan undantag så får jag mängder med bra idéer när jag tränar. Det verkar som om att röra på kroppen får hjärnan att fungera bättre. Jag måste komma ihåg det när jag frestas att skippa träningen för att hinna skriva mer. Jag kanske är mer produktiv om jag ändå tar den där träningen även om jag skriver under kortare tid.

Vad tror du om träning? Ökar den produktiviteten eller är det bara önsketänkande från min sida? Brukar du ha svårt att prioritera träningen för att du tycker att det stjäl tid från annat du vill göra?

2 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Jag har hört att många tänker bra när de motionerar, särskilt när de joggar. Fungerar inte alls för mig. Jag blir alldeles blank. Jag får bäst idéer när jag ska somna eller om jag sitter på en föreläsning, bio eller liknande.

Eva Holmquist sa...

Hej igen Hanna!
Kul att höra hur det fungerar för dig.
Föreläsning, bio och Tv är också stora inspirationstriggrar för min del. Tyvärr också när jag ska somna... Problemet är då att jag har väldigt svårt att somna. Det blir oftast att jag till slut skuttar upp och försöker skriva ner så mycket om idén som möjligt.
Har du samma problem?

Jogga fungerar inte för mig heller. Jag tror jag blir alltför frustrerad över hur tråkigt det är så hjärnan har inte tid med annat... ;-)
Kram Eva