söndag, februari 17, 2013

Punctum saliens - Ett inspirations- och kulturprojektFörra året fick jag nys om Inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens som drivs av Elisabeth Jönsson. I höstas kom sedan deras första bokprojekt ut; Berika och värna livet – tiouppdrag för skaparglädje och själslig inspiration. Jag var nyfiken på projektet och Elisabeth och gjorde därför en liten miniintervju…   J
Vad är Punctum saliens och vad är dess syfte?
Punctum saliens är ett inspirations- och kulturprojekt som jag startade för två år sedan. Projektets syfte är att förmedla skaparglädje, kreativ näring och själslig inspiration. Grundfilosofin är att vi behöver kulturen och de konstnärliga, kreativa uttrycken för att bli och få vara hela som människor.
För mig personligen innebär Punctum saliens, “den springande punkten”, en personlig livshållning och en möjlighet att utforska sådant som jag värdesätter högt i livet. Jag vill lyfta fram skönheten i tillvaron, ge ett bidrag för att världen ska bli en vackrare och mer medmänsklig plats att vistas på.
Kulturens betydelse för hälsa och livskvalitet löper som en röd tråd genom Punctum saliens verksamhet. Punctum saliens tar sig uttryck genom bl a nätpublikationen www.punctumsaliens.se, bokutgivning och nätverkande.
Vem är du och varför startade du Punctum saliens?
Jag arbetar idag som gymnasielärare inom estetiska- och medieämnen och har en bakgrund som journalist, informationschef och egen företagare med kommunikations/PR- och utbildningsuppdrag. Jag startade Punctum saliens för jag har själv ett starkt behov av att skapa och vara kreativ, att skriva och fördjupa mig. Jag har också ett brett människointresse och skapande, kreativitet och kulturfrågor ligger mig varmt om hjärtat. Jag har också som mål att ge ut ännu en bok som jag arbetar med just nu.
Det låter spännande! J Vad är det för en bok och när räknar du med att den kommer ut?
Det är en essäsamling som kommer att handla om min personliga livshållning. Jag har inte satt något mål för när den ska komma ut än. Jag njuter av skrivprocessen just nu.
Tack för att jag fick prata med dig Elisabeth! J Lycka till med både Punctum saliens och din bok!

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Varmt tack Eva för att jag fick möjlighet att medverka på detta sätt på din sida. Önskar dig all lycka med ditt författarskap och andra projekt du har på gång.
Varm kram
Elisabeth

Eva Holmquist sa...

Tack själv Elisabeth! :-)
KRam Eva