tisdag, juli 09, 2013

Några böcker jag läst den senaste tiden

Tänkte ge ett kort omdöme om några böcker jag läst den senaste tiden. Det blir inte en fullständig recension, men kort vad jag tycker om dem. Kanske lite tips för sommarläsningen... :-)

A rare benedictine av Ellis Peters. Novellsamling om tiden innan Cadfael dyker upp i romanerna bl.a. Historien om hur han blev en munk. Samma underbara stämning som i de andra böckerna om Cadfael. Dessutom fantastiska illustrationer som påminner om glasmålningar.

The heretic's apprentice av Ellis Peters. Jag älskar berättelserna om Cadfael och den här är lika bra som övriga. Pusseldeckare som utspelar sig på 1100-talet i Shrewbury där du får inblick både hur livet var på den tiden, tidens politik, pussel, romantik och fantastiska karaktärer. Kan det bli bättre?

Boneshaker av Cherie Priest. Steampunk med zombies. Spännande med härliga karaktärer.

A touch of dead av Charlaine Harris. Novellsamling med Sookie Stackhouse (True Blood). Småtrevliga noveller i samma anda som böckerna.

Midnattsgränden av Rachel Caine. Tredje delen av serien om vampyrerna i Morganville. Spännande, med högt tempo och med en hjältinna som försöker lösa sina problem själv. Lite för mycket cliff hanger i slutet av boken för min smak.

Benjamin av Jakkin Wiss och Toby Johansson. En absurd hejdlöst kul berättelse om Benjamin som kör på Döden och de följder som det får. Påminner en hel del om Liftarens guide till universum.

Vad har du läst för böcker den senaste tiden?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det Liftarens guide till galaxen du syftar på i sista meningen?
Kul att få rätta dig någon gång, händer all för sällan ;-)
// Madde

Anonym sa...

Och naturligtvis tappade jag ett "t" bara för det... :-p

// Madde igen

Eva Holmquist sa...

Alldeles rätt, Madde... ;-)
Tyckte att något lät fel, men kom inte på vad...
Kram Eva