måndag, september 30, 2013

Kedjor känns bara när du rör dig har recenserats av BookieCookiez

Kedjor känns bara när du rör dig har recenserats av BookieCookiez en gång tidigare, men då var det Lisa Rodebrand som fattat pennan. Den här gången är det Pebbles Karlsson Ambrose. Du kan hitta Lisas recension här.

Pebbles skriver:
Boken gör ett naivt intryck och karaktärerna är omogna, men den är söt och har ett fint underliggande budskap. Boken passar väldigt unga läsare och är första delen i en trilogi. Den har en äventyrslik plot mot slutet där ungdomarna ger sig ut för att förändra maktstrukturerna, kämpar mot okunskap och ett styre som kan hota dem alla samtidigt som de utforskar skeppet som varit självförsörjande i generationer. Och utanför blir den gula pricken allt större. Boken får fem kakor. 

Du kan hitta hela Pebbles recension här.

Kul att Kedjor känns bara när du rör dig blir recenserad! :-)

Helst som jag för närvarande jobbar med omslaget till del 2 i serien.

Har du läst boken? Vad tycker du om den?

4 kommentarer:

Astrid Ahlberg sa...

Har inte läst den, har inga barn under 18, annars så... Vilken åldersgrupp har du själv tänkt dig att den riktar sig till?

Eva Holmquist sa...

Den riktar sig till 12-15 år. Sen finns det många i andra åldrar som också gillar den... :-)

Astrid Ahlberg sa...

Jag saknar ibland tiden då man läste högt för sina barn, vilket jag gjorde långt efter att de börjat läsa själva. Kanske denna skulle passat bra som högläsningsbok. Verkar ju finnas en del att diskutera :)

Eva Holmquist sa...

Samma här... :-) Det var härligt att läsa högt för barnen. :-)
Den kan nog passa bra som högläsningsbok. Det är också flera lärare som sagt till mig att den skulle passa bra i skolan för att diskutera kring jämlikhet och demokrati.