torsdag, december 26, 2013

Så här fungerar Goodreads giveaways

Som du kanske noterat har jag just gått med i Goodreads som är en sajt för alla oss som älskar böcker. Där finns massor av olika funktioner som inte var helt självklara när jag gick med, men som jag nu börjar få kläm på. En av dem är Goodreads Giveaways...

Giveaways handlar om att ett förlag erbjuder sig att skänka ett visst antal exemplar av en bok (fysisk bok, dvs inga e-böcker). Förlaget sätter vilka regioner som har möjlighet att skriva upp sig på boken. Läsaren han skriva upp sig på en bok som han/hon är intresserad av. I slutet av perioden lottar Goodreads vilka som ska få boken och skickar en lista med adresser till förlaget. Förlaget skickar sedan böckerna inom 2-3 dagar.

Via Giveaways kan du som läsare skriva upp dig för en bok du är intresserad av och om du har tur i lottningen få den gratis hemskickad. Det verkar inte finnas några som helst krav på dig som läsare.

Som förlag har du möjlighet att sprida informationen om boken och ge möjlighet för de som blir intresserade av den att få läsa den. Kravet på dig är att du efter att du fått listan med adresser så måste du skicka böckerna inom 2-3 dagar. Det måste också vara nya böcker, dvs inte begagnade.

Eftersom Goodreads är störst i USA så är de flesta böckerna på engelska. Du hittar hela listan på Giveaways här.

Jag har satt upp tio exemplar av Det är inte så lätt som du tror. Den går att läsa fristående (har haft provläsare som gjort det) så det kändes vettigt som ett sätt att nå läsare som inte tidigare hittat till serien. Eftersom boken är skriven på svenska har jag satt begränsningen att läsarna måste bo i Sverige. Vi får se hur det faller ut... :-)
Du hittar Det är inte så lätt som du trors giveaway här.

Har du testat Goodreads Giveaway? Hur tyckte du att det fungerade?

Inga kommentarer: