fredag, maj 16, 2014

Ödeland - Möt ödelandet i olika skepnader


Nu är framsidan klar till novellsamlingen Ödeland. Det är Anna Gable som gjort den baserat på ett fotografi som jag tagit. Den kommer bara att komma ut som e-bok (om jag inte ändrar mig framöver... ;-) ), kommer att rikta sig till vuxna och temat är utanförskap ur ett antal olika aspekter. Exakt vilka noveller som kommer med är inte bestämt ännu, men det blir både populära noveller som varit med i andra sammanhang och nyskrivna noveller som inte kan hittas någon annanstans... :-)

Ödeland kan vara mitt ute i öknen i en ruin under sanden eller på en fest bland mängder av främlingar. Det kan vara på ett sjukhus med en kamera i ansiktet eller på en rymdstation i ett glädjelöst äktenskap. I den här novellsamlingen möter du ödelandet i olika skepnader. Var finns ödelandet i ditt liv?

Eva Holmquists ”Flykten från paradiset” överraskade mig. Samlingens andra text med feministisk prägel och en rymdvarelse som tjusar med sitt ”Duuu”. Jag imponerades över hur Holmquist kombinerat en viktig historia med återhållen humor. Duuu, det här var riktigt bra!  - Swedish Zombie i recension av Maskinblod

I ‘Maskinblod 2′ finns många exempel på välskrivna noveller där författarna visar mästerliga talanger på att hålla berättelserna både underbara och korta. Bland alla pärlor i samlingen utmärker sig ett par lite extra. ‘Det svarta molnet’ av Markus Sköld, ‘Som en film’ av Eva Holmqvist, ‘Att använda tiden väl’ av Lars Östling och ‘Hon som dömer’ av Oskar Källner bjuder alla på klassiska men tillspetsade scenarier framförda på utmärkta sätt. - Emma Kreü, Litteraturmagazinet i recension av Maskinblod 2

Med fina penseldrag, stämningsmättad inramning och med utsökt temabehandling i impressionistisk anda skriver Eva Holmquist i "Lera på blanka skor"om ett av livets svåraste ögonblick. - Hedersomnämnande i novelltävlingen Nutidsnovellen.

Beskrivningen ovanför är ett första utkast till baksidestext. Vad tycker du om den? Lockar den till läsning?

Inga kommentarer: