måndag, juli 30, 2007

Svårigheter med parallella projekt

Är jag den enda som har svårt att hålla flera projekt igång samtidigt?
När jag skriver på ett och samma projekt trillar idéerna ner med jämna mellanrum (om jag skriver tillräckligt ofta) oavsett vad jag sysslar med för tillfället, men jag tycks ha svårt att samtidigt skriva på två helt olika projekt. Nu när jag börjat med science fiction novellen tycks därför allt handla om den och inget om ungdomsromanen. Frågan är om jag ska tvinga mig att sätta mig och skriva på ungdomsromanen eller fokusera på novellen tills den är klar. Hur gör ni andra?

1 kommentar:

Cool like Plastic sa...

Jag har skrivit på mitt bokprojekt bra länge nu, ca ett år. I början av sommaren gick jag en helgkurs i barnboksskrivande, och då fokuserade jag under den helgen helt på nytt skrivet som jag skrev under kursen, en bilderbok för barn. Jag fortsatte att slipa på den texten efter kursens slut, ungefär en vecka innan jag skickade in texten till förlag, så det blev en väldigt snabb process. Under helgen och hela veckan efter och någon vecka till lånade jag högvis med barnböcker och läste, och var helt inne på barnböcker, började skriva på två barnböcker till, men efter ett par veckor lockade mitt gamla projekt igen och jag återgick till det.

För mig är det nog lättare att fokusera på en sak i taget eftersom det blir så intensivt. Jag får se upp så jag inte kör slut på mig, använder all ledig tid jag har osv.

Det har kommit upp andra idéer under skrivandet av mitt ungdomsbokprojekt, men jag har inte mer än gjort korta anteckningar och antecknat idéer mentalt. Det skulle nog för min del bli för splittrat om jag jobbade intensivt på mer än ett projekt samtidigt.

Men jag tycker absolut att man ska följa sin instinkt och magkänsla. Skriker hela ens jag efter att få jobba på ett visst projekt istf det som man tidigare jobbat på tycker jag man ska köra på det. Det viktigaste är att det är roligt.