torsdag, mars 19, 2009

Kommentarer i Bok-SM

Det gick mycket snabbare att få kommentarer i bok SM än vad jag trodde. Jag la upp den i går och redan i dag på morgonen hade flera kommenterat. Det gör mig väldigt glada med alla positiva ord.

Som t.ex. Annika som skriver:
Låter som en väldigt spännande intrig! Hade jag stått i en bokhandel och läst den här baksidestexten skulle jag med stor sannolikhet köpa boken. Din berättelsen tror jag kommer att sticka ut.

Eller Jonas som skriver:
Jag tycker mycket om ditt språk som är poetiskt och målande. Exempel är till exempel när Lola känner sig självlysande, eller när det beskrivs att stora lamporna brukar släckas och man titta på de små istället.
och
Gillar även titeln skarpt. Det var den som fick mig att börja läsa boken. :)

Det är kul att möta läsare!

Baksidestexten som Annika fastnade för låter så här:
Lola är lycklig nu när hon och Pellas ska bilda familj, men inget blir som hon tänkt sig.
Först bestämmer hennes far att hon ska gifta sig med Tammas. Sedan upptäcker Pellas att skeppet inte är en gud som alla tror. Trots alla varningar vägrar han att hålla tyst med upptäckten. När sedan Mela, hennes väninna, vill att alla ska kunna bli kapten börjar Lola tro att alla försöker stoppa giftemålet.
Det blir en snårig väg till lyckan för Lola och hennes vänner.
Kedjor känns bara när du rör dig är en berättelse som handlar om kampen att få göra vad du själv vill och inte vad andra bestämmer åt dig. Den utspelar sig i ett slutet samhälle där inget oliktänkande tillåts, men där olika individer börjar kämpa för det som de tycker är rätt. Vi får följa en grupp ungdomar från det tillfälle då det första motståndet börjar visa sig tills samhället utvecklar sig till en demokrati.


Är du också nyfiken att läsa Kedjor känns bara när du rör dig? Gå till:
http://www.kapitel1.se./eva-holmquist/kedjor-kanns-bara-nar-du-ror-dig

2 kommentarer:

Madde-mamman är... sa...

Trots att jag inte tillhör målgruppen kunde jag knappt slita mig när jag börjat läsa! Men jag är inte direkt förvånad, du har alltid haft en känsla för det skrivna (och även talade) ordet!

Ponnymamman sa...

Tack Madde! :-)
Kul att höra att du gillade den.
Kram Eva