måndag, juni 06, 2011

Lästa böcker...Några böcker som jag läst de tre senaste veckorna syns på bilden ovan.

Conn Igguldens bok är fjärde boken i hans serie om Djingis Khan och utspelar sig när hans son tagit över som khan. Serien är väldigt bra och intressant. det är inte en biografi utan en skönlitterär bok baserad på Djingis Khan och hans liv. Det innebär att författaren ar ändrat ordningen på visa slag och gjort andra ändringar för att det ska bli en bra berättelse. Böckerna är spännande och ger också en känsla av hur det var att leva i den kulturen. Rekommenderar den starkt.

De två senaste böckerna om Artemis Fowl finns också med på bordet ovan. De böckerna kan väl närmast beskrivas som action fantasy. Riktigt, riktigt bra! Men börja med första boken i serien som heter enbart Artemis Fowl om ni inte läst dem innan.

Istället för ensam finns en recension av i ett tidigare inlägg.

Dolda djup är första boken i en ny serie av Ann Cleeves. Den tidigare serien som började med Svart som natten fick hon pris för. Den här boken är inte riktigt lika bra som hennes tidigare, men ändå väl värd att läsa.

Den sista boken Nostradamus försvunna profetior är en spännande bok i stil med Da Vinci koden. Väl värd att läsa och perfekt för en dag på stranden.

Vad har ni läst den senaste tiden?

1 kommentar:

My Myself and I sa...

Också Istället för ensam, rec kommer!