onsdag, oktober 05, 2011

Skriv en skräcknovell i Lovecrafts anda

SF-bokhandeln och Vertigo förlag anordnar en skräcknovelltävling. Så här står det på SF-bokhandelns hemsida:

Tävling i samarbete mellan SF-bokhandeln och Vertigo förlag

H P Lovecraft var en fantast vad det gäller att skriva noveller. Nu utmanar vi dig att fatta pennan och skriva något som till och med Howard Phillips skulle imponeras av. Ta chansen att gräva ner dig ordentligt med Cthulhu och Necronomicon. Skriv en novell inspirerad av Lovecraft och som utspelar sig i skräckmästarens värld.

Vinnaren koras vid en temakväll om Lovecraft på SF-bokhandeln i Stockholm den 17 november då priser delas ut till det tre bästa bidragen.

Juryn som bedömer texterna består av Karl Johnsson, författare till Mara från Ulthar (Kolik förlag), Sara Bergmark Elfgren författare till Cirkeln (Rabén & Sjögren) samt representanter för SF-Bokhandeln och Vertigo förlag.

1:a pris - Ett exemplar av Skräcknoveller, översatt och signerat av Sam J Lundwall. Ett signerat exemplar av Karl Johnssons Mara från Ulthar, som utspelar sig i Lovecrafts värld. Ett presentkort på 1000 kronor i SF-bokhandelns butik.

2:a-3:e pris - Ett exemplar av Skräcknoveller. Obs. De tre bästa bidragen publiceras på Vertigo förlags webbplats!

Regler
Bidraget ska vara oss till handa senast den 5 november 2011. De tre bästa novellerna presenteras och vinnaren koras vid Lovecraft-kvällen på SF-Bokhandeln i Stockholm den 17 november 2011. Texten ska vara max 10 sidor långt, skriven i 12 punkter med 1,5 punkters radavstånd. Bidrag mottages endast via e-post till manus@vertigo.se. Skicka även dina kontaktuppgifter, dvs. namn och telefonnummer. Juryns beslut kan inte överklagas.

Lycka till!

Amanda Hellberg har skrivit om tävlingen här.

Glory box har skrivit om tävlingen här.

Inga kommentarer: