fredag, september 14, 2012

Du kan vinna Den svarta hönan och det underjordiska folket på bokmässanBoken är skriven av Antonij Pogorelskij. Översättning, bearbetning och illustrationer är gjorda av Tanja Dianova. Tanja Dianova föddes och växte upp i Moskva. Hon har varit ett sovjetiskt barn och en postsovjetisk tonåring. Nu är hon invandrare i Sverige och driver ett eget bokförlag.
Genre: Barnbok

”Den svarta hönan och det underjordiska folket” är en del av serien av barnböcker RYSKA FÖRFATTARE FÖR BARN.

Viktor studerade på en internatskola och var en snäll pojke. Han brukade leka med hönorna som bodde på skolgården. En dag blev en svart höna jagad av en stor okänd hund. Viktor var modig och räddade hönan. Den hönan var ingen vanlig höna. Som belöning hamnade Viktor hos ett mystiskt underjordiskt folk. Folkets kung begåvade Viktor med en magisk kraft. Med den kraften blev Viktor mycket duktig på allt i skolan utan att läsa läxor. Hur förändrades Viktors liv då? Blev han lycklig?


Den svarta hönan och det underjordiska folket är en av böckerna du kan vinna i Egenutgivarnas monter på bokmässan. Övriga kommer att presenteras löpande här på bloggen.

Ses vi på bokmässan? :-)

Inga kommentarer: