torsdag, november 15, 2012

Läsa högt

Har gått igenom alla kommentarer (övervägande positiva... :-) ) från senaste provläsaren av Förlora för att vinna så nu läser jag hela boken högt (igen... ;-) ) för att se hur meningarna löper på tungan. När jag läser högt är det lättare att hitta lite klumpiga meningar som borde skrivas om. Ett suveränt verktyg för finredigeringen!

Förlora för att vinna handlar om Sophie som forskar inom astrobiologi. Hon blir skickad till Vailao som diplomat trots att hon inte är lämpad för det och berättelsen börjar när hon varit på planeten i sex månader. Hon har just insett att vailanerna ljuger för henne och tänker ta reda på sanningen oavsett vad det kostar.

I Kedjor känns bara när du rör dig fanns inga rymdvarelser, men i den här berättelsen finns det främmande varelser, civilisationer, djur, natur och teknologi. Det är en främmande värld Sophie kommit till och det får konsekvenser för vad som händer.

Låter det som en spännande bok? Gillar du att läsa om främmande världar?

2 kommentarer:

Helena Milton sa...

Jag håller verkligen med om att läsa högt är ett mycket bra "verktyg". Man hör direkt om det låter konstigt när det sägs och jag brukar företrädesvis använda mig av detta för att höra hur dialogerna flyter.

Eva Holmquist sa...

Hej Helena!
Ja, det är verkligen suveränt. Det som låter bra när du läser tyst låter ibland jättekonstigt när man läser högt