söndag, januari 27, 2013

Vad är BTJ och hur fungerar det?

Det är många som undrar över BTJ med jämna mellanrum så jag ger en kort förklaring kring vad det är och hur det fungerar. Om du redan vet är det bara att hoppa över det här inlägget... ;-)

BTJ står för Bibliotekstjänst och de används av biblioteken när de köper in böcker (de köper även in andra vägar).

De recenserar de flesta böcker som kommer ut och skickar ut dem i separat häften till bilioteken. Kedjor känns bara  när du rör dig var t.ex. med i BTJ-häfte nr 20 2012. Oavsett om biblioteken köper via BTJ eller inte så går de väldigt mycket efter recensionen i BTJ-häftet. Det innebär att när din bok blivit recenserad får du en topp av inköpta böcker från biblioteken.

För att bli recenserad ska du skicka in två stycken böcker till BTJ tillsammans med ett avtal. På deras hemsida hittar du reglerna för bokanmälan. Lektörsomdömena från BTJ är alltså väldigt viktiga och de ska vara oberoende. De har en lektörsmall som de ska följa. Om de inte har gjort det så kan man begära ett nytt omdöme.

När biblioteken köper via dem plastar de in böckerna så att de ska hålla och märker upp dem. Adlibris har också en tjänst där du kan få böckerna inplastade så vissa bibliotek beställer via dem. I vissa fall kan också biblioteken köpa direkt från författaren.

Hade du koll på vad BTJ är? Är det något jag glömt nämna som du vill komplettera med? Är det något ytterligare som du vill veta kring BTJ?

1 kommentar:

Anonym sa...

that they can be installed in almost all [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ iPhoneケース[/url]level of the growing child iiiRemovable [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ 財布[/url]on her old stuff The [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ ベルト[/url]new sub-clause has been included to exempt http://www.tonyluxury.com[/url] born November 20 1942 is the senior United http://www.tonyluxury.com[/url] dangerous one So when you are in the woods