fredag, april 12, 2013

Det går långsammare för mig att läsa e-böcker

Har hållit på ett bra tag att läsa en e-bok. I vanliga fall har jag läst ut en bok på mindre än en vecka, men den här boken tar mycket längre tid. (Har å andra sidan läst ut ett stort antal andra böcker under tiden) Har funderat på varför och tror att jag hittat svaret... ;-)

Jag läser mest när jag gått till sängs och innan jag ska sova. När det gäller e-böcker så läser jag dem på mobilen. Den stänger jag av när det är dags att gå och lägga sig...   ;-)
Det innebär att det bara är vid andra tillfällen som det blir att jag väljer e-boken och eftersom jag alltid har en bok som jag läser innan jag lägger mig blir det vid många tillfällen den boken jag väljer. E-boken kommer därför mest ifråga när jag:
  • Väntar på bussen
  • När jag just läst slut på den andra boken
  • När jag väntar på att någon annan ska bli klar
  • Reklampauser
Därför tar det längre tid att bli klar med en e-bok. Det finns färre tillfällen där jag väljer e-boken framför en annan bok!

Hur är det för dig? Läser du e-böcker? När väljer du en e-bok istället för en pappersbok?

2 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Om jag någonsin reser på semester igen (pengarpengarpengar ...) så kommer jag investera i en läsplatta och ladda den full med e-böcker. Himla bra kvalitet på de där plattorna och tänk vad mycket lättare resväskan blir!

Eva Holmquist sa...

Den stora fördelen med e-böcker måste vara att de inte väger något! :-)
Tänk vad många böcker jag skulle kunna ta med på semestern... (Vilket osökt för tankarna till en historia som jag brukar dra om mjukvara som inte väger något och som det inte finns plats att berätta här just nu... ;-) (Bara för att göra dig nyfiken... ;-) ) )
Kram Eva