torsdag, april 04, 2013

Game of Thrones

Nu har jag läst ut första delen av Game of Thrones (Kampen om järntronen). Jag har följt TV-serien så jag tänkte först låta bli att läsa boken, men till slut kunde jag inte hålla mig... ;-)

Den var väldigt bra. TV-serien följer boken ovanligt exakt. Har hört att författaren varit delaktig och det märks. Berättelsen är full av intressanta karaktärer som t.ex. Daenerys, Tyrion och Arya. Där finns också några irriterande... ;-)

Som exempelvis Eddard Stark som är så fruktansvärt naiv att han ibland gränsar till dum. Det som är lite märkligt att ibland förmår han tolka en situation helt rätt som när han tolkar Tywins strategi och ibland tycks han inte fatta alls hur människor kommer att reagera. Jag får ibland en väldig lust att slå honom i huvudet med något hårt för att banka vett i honom.

Har du läst Game of Thrones? Vad tyckte du?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara hålla med. Har läst fyra av böckerna i serien och försökte undvika att kika så länge det bara gick, men nu när att svt sände säsong två gav jag upp. Är ruskigt imponerad av att de följer böckerna så väl, vilket jag verkligen uppskattar.

Eva Holmquist sa...

Samma här :-)
Kram Eva