söndag, maj 12, 2013

Stadsvandring i Göteborg

Igår hade vi kusinträff i Göteborg (jättetrevligt! :-) ) och vi började dagen med en stadsvandring. Varje grupp fick varsitt blad med instruktioner hur vi skulle gå och frågor vi skulle svara på. För att göra det extra utmanande gick vi motsatt håll... :-)

Det var en fantastisk bra idé. Inte nog med att vi fick tid att umgås och vandra i det vackra vädret. Vi fick också veta en hel del om Göteborg, husen där och vad som hänt där än vad i alla fall jag visste innan. Mycket inspirerande! :-)

Visste du förresten att när Amerikabåtarna gick från Göteborg var det en del som aldrig kom därifrån? Vissa av dessa unga kvinnor fick försöka få pengar genom prostitution och Postgatan var den gata som var ökänd för detta då. Tänk att ha samlat pengar för att åka till Amerika. Kanske missa båten och inte ha tillräckligt för att ta nästa. Så det nya liv du tänkt och planerat för blev ett liv i slummen i Göteborg... Vilka människoöden!

På många ställen (och det är likadant i Jönköping där jag bor) finns skyltar med information om byggnader och historia. Jag går ju ibland på s.k. konstnärsträffar (läsa Julia Camerons böcker om detta). Jag ska ägna några sådana till att utforska olika områden och läsa alla skyltar. Det ger så mycket inspiration! (Vilket är syftet med konstnärsträffar... ;-) )

Har du gjort något spännande på sistone?

3 kommentarer:

Börje Andersson sa...

Den mest populära stadsvandringen i Göteborg arrangeras på lördag: Göteborgsvarvet.
Jag ska försöka hindra allmänheten att springa i vägen för löparna.

Eva Holmquist sa...

Det låter spännande! :-)
Vi gick delvis i Göteborgsvarvet fotspår så det var tur att det inte krockade... ;-)

ps3 jailbreak sa...

It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks