söndag, november 03, 2013

Astrid rekommenderar Förlora för att vinna

Nu var det dags för nästa recension av Förlora för att vinna... :-)

Det är alltid kul att höra vad en läsare tycker och extra kul när han/hon tar sig tid att skriva en recension som Astrid gjort. Astrid skriver själv fantasy och skriver om det på sin blogg. Det är en relativt lång recension så du hittar hela recensionen här.

Några brottstycken ur recensionen:

Eva Holmquist skapar en färgrik och spännande värld som man nyfiket får utforska tillsammans med Soi. Miljöbeskrivningarna är utmärkta. Med stor fantasi beskriver hon såväl hur vailanernas byggnader ser ut, som naturen, där vi får följa huvudpersonerna genom skogar, över berg och slätter, till och med under markytan. Utanför stadsmiljön utgör vilda djur en fara för Soi och hennes vänner, medan tamdjur inte tycks existera; vailanerna är efter vad jag kan förstå vegetarianer.


Det samlade intrycket jag får är övervägande positivt. Eva Holmquist har skapat en originell och spännande värld, håller högt tempo i handlingen och skildrar trovärdigt samspelet mellan karaktärerna. Språket är moget och proffsigt och läsandet störs inte av amatörmässiga fel. Temat är gripande och man hoppas verkligen att Soi och hennes vänner ska lyckas med sitt självpåtagna uppdrag. Jag ger boken ett högt betyg och rekommenderar den varmt för egentligen alla läsande åldrar.


Jättekul att recensionerna jag får är så positiva. :-)

Har du läst boken?

Inga kommentarer: