söndag, april 20, 2014

Berättare i Det är inte så lätt som du tror


I serien om ungdomarna ombord på rymdskeppet Diligentia är det flera berättare som berättar sin historia. I ”Det är inte så lätt som du tror” möter du delvis andra berättare än första boken ”Kedjor känns bara när du rör dig”. Likadant i persongalleriet så finns flera som uppträder i båda böckerna, men det kommer också in personer som inte förekom i ”Kedjor känns bara när du rör dig” (även om de fanns på skeppet… ;-) ) För dig som inte hunnit läsa tvåan tänkte jag därför kort presentera berättarna… J

  • Mela (som också var berättare i ”Kedjor känns bara när du rör dig”) är nu kapten. Hon är sjutton år och förlovad med Kronos som numera är ledare för fixargruppen. Hon är äldst av tre syskon och har tidigare fått bestämma ganska mycket själv. Hon tyckte att ingenting fungerade förut och har stora planer kring vad hon ska kunna åstadkomma som kapten.
  • Hilva är tolv år och går i femte undervisningsgruppen. Hon har efter förändringarna fått Lallas som lärare. Hon är vetgirig och har svårt att komma överens med Lallas som hon inte litar på.
  • Lallas (som förekom i ”Kedjor känns bara när du rör dig”) är numera lärare för femte undervisningsgruppen där de äldsta eleverna går. Han är son till den förre rådgivaren Lantos och bror till Lola. Hans hustru Gava är missnöjd med att han stödde Mela och att han inte tar mer hand om deras tvåårige son Givos.
  • Lola (som också var berättare i ”Kedjor känns bara när du rör dig”) har nu gift sig med Pellas. Hon vill först inte gå ut på planeten, men förälskar sig i platsen som påminner henne om ett stort växthus.
  • Bolas (som förekom i ”Kedjor känns bara när du rör dig”) valde att inte fortsätta som ledare för matgruppen och har börjat i fixargruppen istället. Han är en djupt religiös man som oroar sig över vad förändringarna innebär.


Det var lite kort om berättarna… J

Har du läst ”Kedjor känns bara när du rör dig” eller ”Det är inte så lätt som du tror”? 

Du hittar "Det är inte så lätt som du tror" bl.a. hos bokus och adlibris.

Inga kommentarer: