lördag, december 17, 2011

Ny baksidestext för Kedjor

Lola bor tillsammans med sin familj och sina vänner på ett rymdskepp på väg till Proxima Centauri. Som rådgivarens dotter har hon alltid gjort vad alla förväntar sig. När hennes far bestämmer att hon ska gifta sig med skrivaren Tammas trots att hon älskar Pellas inser Lola att hon måste kämpa för vad hon vill.
Samtidigt upptäcker Pellas att rymdskeppet de bor på inte är en gud som alla tror. Som en av dem som ska fixa allt som går sönder är det lätt att acceptera, men för alla dem som är vana att lita på att skeppet löser alla deras behov är det svårare. Trots alla varningar vägrar han att hålla tyst med upptäckten.
När sedan Mela, Lolas väninna, vill att alla ska kunna bli kapten blir konflikterna alltför stora för att gömmas undan. Rådgivaren är inte beredd att tåla några förändringar samtidigt som Lola och hennes vänner inte står ut med att allt blir vid det gamla.

Har justerat baksidestexten efter era kommentarer. Vad tycker ni om ovanstående?

4 kommentarer:

Andrea sa...

Å ena sidan är det bra med lite förklaring och inte bara en massa name-dropping. Å andra sidan tycker jag fortfarande det är för mycket information. Jag vill inte veta exakt vilka konflikter som ska uppstå och varför innan jag läser en bok, jag vill helst inte ha mer än en övergripande idé om vad det är för typ av bok. Det är möjligt att jag är lite udda på den punkten? Jag har iofs bekanta som aldrig läser baksidestexter alls för att inte få något spoilat...

My Myself and I sa...

Håller lite med Andrea, lite för mycket info.

My Myself and I sa...

Förslag.

Lola bor tillsammans med sin familj och sina vänner på ett rymdskepp på väg till Proxima Centauri. Som rådgivarens dotter har hon alltid gjort vad alla förväntar sig. När hennes far bestämmer att hon ska gifta sig med skrivaren Tammas - trots att hon älskar Pellas - inser Lola att hon måste kämpa för vad hon vill.

Eva Holmquist visar här med stor skicklighet att Gudadyrkan, makttörst och oviljan till förändring finns i alla kulturer. Hos oss, såväl som på rymdskepp som färdats i xx år.

Eva Holmquist sa...

Bra förslag! :-)
Tack för hjälpen!
Kram